Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spets runt om igen

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Mitt Hjärtas Lilja kan vinna V64-5 idag. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Therese Hyllsjös Mitt Hjärtas Lilja spårade hem V86-lopp på Bergsåker för en knapp månad sedan och idag har det sjuåriga stoet fina förutsättningar för att upprepa triumfen.

Publicerad:

Jan-Olov Åberg kör Mitt Hjärtas Lilja (V64-5) idag och då det är fördel ston står ekipaget bra till. 20 meter bakom jagar hingstar och valacker som tjänat mindre summa pengar jämfört med Mitt Hjärtas Lilja.

– Min häst gillar förutsättningarna, men senaste insatsen sitter lite i mitt huvud, hur hon betedde sig alltså. Första galoppen berodde på att det blev trångt, den andra – efter att hon gått fruktansvärt fort – kom då hon började ställa en aning, säger Therese Hyllsjö.
 
Som konstaterar att det är jämnt i den aktuella klassen.
– Fruktansvärt jämnt. Hästarna slår varandra om vartannat och det brukar vara löpningsförloppen som avgör. Jag hoppas att min häst går en 1.26-1.27-tid och det kan ju räcka en bit.
 
Ledningen ligger öppen för Mitt Hjärtas Lilja.
– Ja, och de gånger hon haft form tål hon att gå i ledningen. Sköter hon sig ska hon kunna vara med långt framme och vi gör inga ändringar, säger Therese Hyllsjö.
FAKTA

Östersundstravet

Östersundstravet
831 48 Östersund
Tel: 063-19 95 90
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,2 m
Bredd 1640: 20,2 m
Upploppets längd: 218 m

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.