Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spetsvinst för Roses Glory

Foto: MIA TÖRNBERG
Roses Glory vann Lovely Godivas lopp på Åby under lördagen. Foto: MIA TÖRNBERG

Under lördagen avgjordes Lovely Godivas lopp för femåriga ston på Åbytravet. Loppet vanns av Veijo Heiskanen och Roses Glory.

Publicerad:

Björn Goop körde till ledning med Jetta Palema, men i utgången av första sväng kunde Veijo Heiskanen överta ledningen med Roses Glory. Efter 1.10,4 första 500 meterna dämpades tempot till 1.13,5 första varvet.
Heiskanen ökade tempot successivt sista 700 meterna och över upploppet sprintade det femåriga stoet undan till lätt seger på 1.12,4a/2.140 meter. Tvåa blev Trinity Zet som fick vandra först i andraspår under slutvarvet, men som aldrig utgjorde något hot mot vinnaren.
– Roses Glory var i kanonskick idag. Hon kändes otroligt fin och jag tänkte att de andra måste vara riktigt bra för att slå henne idag. Det gick fort till slut och ändå släppte jag inte av henne för fullt, sade Veijo Heiskanen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.