Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sphinx gladde sina ägare

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Sphinx d'Inverne med Kim Eriksson, Thomas Madsen och en mängd ägare. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Thomas Madsen var dagens klart lyckligaste vinnare. Hemmatränaren tog sin första V75-seger och han gjorde det med Sphinx d'Inverne, en häst som har 1.000 delägare!

Publicerad:

Trots dödens och att två av de värsta konkurrenterna fick bättre löpningsförlopp, var det inget snack om att Stall Karlskronas rikshäst, Sphinx d'Inverne (e. Prince Gede) skulle vinna denna lördag. Över upploppet gick hästen undan på enkelt sätt och Kim Eriksson kunde göra segergest till mängder av de ägare som var på plats på Kalmartravet denna lördag. Hemmaseger till Thomas Madsen, som till råga på allt dessutom tog karriärens första V75-seger.
– Det är fantastiskt. Jag svor lite för mig själv och undrade hur han kunde hamna i dödens från spår tio, men det löste sig ändå. Hästen är riktigt bra och att vinna den första V75-segern, på hemmaplan... Det kommer ta ett tag att smälta, sade Madsen efteråt.

Vilken glänsare
Att Ulisse Kronos (e. Joke Face) får många blickar på sig är förståeligt. Med stam som förpliktigar och utseende som verkligen sticker ut, är han en intressant färgklick på tävlingsbanan. Under lördagen tog Going Kronos-brodern hem V75-4 efter ledning från start till mål.
– Going Kronos var ett unikum, så att jämföra Ulisse Kronos med honom är inte snällt. Däremot har han fint kunnande som ska kunna räcka en bit, absolut, sade Lutfi Kolgjini.
Segertiden skrevs till 1.15,5/2.640 meter. Tvåa slutade Magic Happens som avslutade fantastiskt bra för Peter Untersteiner.
Glänsare kan man definitivt kalla Iago Zon (e. Raja Mirchi) för. Efter en resa i andra utvändigt attackerade Joakim Lövgren i tredjespår på sista bortre långsidan. Över upploppet var man i stort sett ensamma på banan.

Dödens melodin
Jorma Kontio firar 50 år som travkusk i morgon. En tidig present kom då han vann tillsammans med Timo Nurmos Zenit Brick (e. Make It Happen). Trots dödens visade sig hästen starkast till slut, även om en hedersmedalj måste delas ut till Robert Berghs Re Doc, som höll riktigt fint som tvåa efter snabb öppning av loppet.
Dödens var inte segermelodin för Go For Bananas (e. Amer I Can), men väl ledningen. André Eklundh körde hästen.
– När Kash Brodda galopperade tyckte jag att jag hade en lika bra häst som de andra. Hon blev lite ensam över upploppet, därför stannade hon den sista biten. Hon är verkligen en sådan som krigar mot andra hästar, sade segerkusken.
Tränar gör amatören Magnus Fagerberg, Halmstad.
Ytterligare två segrar kom att gå till Halmstad. Patrik Södervalls Västerboonthenews (e. Credit Winner) och Peter Untersteiners Frankie Brodde (e. Crazed) visade sig ha torrt krut i spurten, vilket gjorde att de segrade ganska säkert bägge två.

I övrigt...
...delade V75-raden 10-5-9-2-3-10-10 ut 191.331 kronor, sex rätt gav 650 kronor och för fem rätt blev utdelningen 61 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.