Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spitcam Jubb undersökt: "Inga invärtes skador"

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Spitcam Jubb har undersökts av veterinär efter attacken.
Några allvarliga komplikationer hittades inte.
– Jag körde ett jobb med honom efter det och allt verkade bra, säger Micael Broberg.

Publicerad:

I går kunde Aftonbladet berätta om attacken mot amatörtränaren Micael Brobergs hästar – framför allt mot V75-vinnaren Spitcam Jubb som blivit beskjuten av luftgevär i hagen och en kula satt kvar i hästens hud. 
– Han har blivit beskjuten med ett luftgevär någon gång efter halv åtta i går kväll. Några tjejer stod och klappade honom i morse och sa till mig att han fått en spik i sig, men det visade sig vara en luftgevärskula som satt fast i bogen, sa Micael Broberg då.
Nu har hästen undersökts av veterinär och prognosen är positiv.
– Spitcam Jubb kollades upp av veterinär och det var inga skador invärtes. Jag körde ett jobb med honom efter det och allt verkade bra, han var bara lite mer laddad än vanligt, men i övrigt var det inga fel, säger Broberg.

"Blir paranoid"
– Planen kvarstår därför att starta i Jarlsberg nästa helg.
Händelsen har fått Micael att fundera över tidigare händelser.
– Vid ett tidigare tillfälle så svullnade han på ett konstigt sätt i ett ben, nu misstänker jag att han kan ha blivit skjuten då också, samtidigt blir man lite paranoid så här i efterhand.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.