Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sportchef Myron: "Önskar alltid fulla lopp"

Foto: THOMAS BLOMQVIST
Foto: THOMAS BLOMQVIST

På lördag tävlas det om drygt 3,8 miljoner kronor på Solvalla.
Fem av tolv lopp blev inte fulla.
– Det är ett återkommande problem, säger sportchef Markus Myron.

Publicerad:

På lördag är det tävlingar på huvudstadsbanan, med V75-finaler och 3.838.100 kronor att köra om. Totalt tolv lopp körs under tävlingsdagen, men anmälningssiffrorna blev låga. Bara sju av loppen har fulla fält, bland annat två av V75-finalerna lockade inte tillräckligt med hästar.
– Någonstans önskar man alltid fulla lopp, det går inte att komma ifrån. Samtidigt går det att se att detta problemet är årstidsbaserat, hästarna har haft långa säsonger. Jag kollade in samma tävlingsdag i fjol och då såg det exakt likadant ut i anmälningslistorna, med något enstaka undantag, säger Markus Myron, sportchef på Solvalla.

"Känner sig inte lika kallad"

Inte fulla fält, är inte bara tråkigt för publiken, utan bidrar även till något sämre spelsiffror. Problemet, är däremot inte nytt och handlar inte bara om årstiden, enligt sportchefen.
– Det är ett återkommande problem, att det ofta anmäls färre hästar till lopp med höga prissummor, man känner sig inte lika kallad att delta i lopp där man tror sig få möta tuffare motstånd. Man ser främst till chansen att vinna, oavsett prissumma.

"Händer att vi kontaktar aktiva"

Vid lördagens tävlingsdag, har inga större aktioner skett från Solvallas håll, för att få tränarna att anmäla till de icke fulla loppen.
– Det händer att vi kontaktar aktiva om det anmälts få, eller riskerar att anmälas få hästar till lopp, men det sker inte vid mer än undantag. Solvalla Grand Prix var ett sådant undantag då vi skickade en påminnelse till dem som kvalat in, men övriga lopp under lördagens tävlingsdag kontaktade vi inte tränarna för.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.