Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sportchef Thomas Almqvist: ”Bara att köra”

Foto: ANNA GERDMARKER/TR BILD
Bergsåker och sportchefen Thomas Almqvist är redo för årets tredje V75-omgång. Foto: ANNA GERDMARKER/TR BILD

Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist hade inte en tanke på att det skulle bli ytterligare en V75-omgång i Sundsvall på kort tid när han vaknade i morse.
– När vi fick chansen var det bara att köra.

Publicerad:

Bergsåker har redan haft två V75-omgångar i år: den 11 januari och 29 februari. Nu har man efter samtal med Svensk Travsport fått möjligheten att ta över Momarkens Unionstrav den 21 mars. Detta med anledningen av att Norge valt ett totalt tävlingsstopp för travet på grund av coronaviruset.

– Petter Johansson från ST ringde och berättade att det fanns tre alternativ. Det första var att inte göra något alls och sedan fanns möjligheten och köra V75-tävlingarna på Färjestad. Tredje alternativet var att uppgradera våra kvällstävlingar som är planerade till just den 21 mars. Jag svarade att vi kör bara vi får chansen och nu blev det så, berättar Thomas Almqvist.

Istället för kvällstävlingar på Bergsåker den 21 mars blir det nu V75 istället med första start 14.45. Sammanlagt kommer tolv lopp att avverkas. Förstaprisen i de sju V75-loppen blir 75.000 kronor.

– Alla de nio propparna från lördagskvällen finns kvar och sedan har man lagt till ytterligare tre. Det är prop 10-12 som är nya, bland annat då ett kallblodslopp upp till 800.000 kronor. Det känns bra att alla som siktat på den här tävlingskvällen fortfarande har chansen att starta, men det kan förstås bli tuffare motstånd. Och det gäller även att startpoängen räcker till, fortsätter Almqvist.

De övriga två propparna som lagts till är ett varmblodslopp för treåriga och äldre från 50.000-300.000 kronor, med 20 meters tillägg vid vunna 115.001 kronor. Dessutom ett stolopp för varmblod från 50.001-500.000 kronor, med tillägg 20 meter vid vunna 160.001 kronor. Båda dessa erbjuder också 75.000 kronor.

– Prispengarna i fyra av de befintliga loppen har också uppgraderats till 75.000, så att det finns sju sådana som är planerad att gå inom V75-raken.

Thomas Almqvist tar dock inget för givet i dessa turbulenta coronatider.

– Vi ska till att börja med köra lunchtävlingar på onsdag, men det gäller att följa vad som händer från dag till dag. Det känns långt till nästa lördag. Men just nu siktar vi i alla fall på en ny V75-omgång.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.