Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sportchefen: "Kommer ta kontakt med Melander"

Foto: Martin Langels/ALN
Ytterligare en blek insats för Nuncio har höjt frågetecknen kring hans start i Elitloppet om drygt två veckor. Foto: Martin Langels/ALN

Spekulationerna om Nuncios framtid är i full gång. Ett alternativ kan vara att starta i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet den 20 maj, något som banans sportchef Mathias Gustafsson självklart ställer sig positiv till.
– Jag kommer självklart att ta kontakt med Stefan Melander, säger han.

Publicerad:

Om 17 dagar körs Elitloppet på Solvalla och den sista vägen dit går genom H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet helgen innan. Än så länge är halva startfältet klart dit. Banans sportchef Mathias Gustafsson har fått ihop ett intressant startfält än så länge och har gjort klart med Target Kronos, Volstead, Shadow Woodland, Workout Wonder och Wild Honey. Dessutom är Spring Erom, Kadett C.D. och Dante Boko direktkvalificerade till loppet i och med deras respektive segrar i Gulddivisionen.
– Det har inte hänt någonting nytt sedan i tisdags. Vad gäller Kadett C.D. har Robert Bergh sagt att han kommer att starta hästen både på Åby och hos oss, men jag kommer att stämma av med Robert under söndagsmorgonen. Dante Boko vann i Örebro, men jag har inte fått något slutgiltigt besked där. Det kan vara så att stallet går och avvaktar om de får en direktplats till Elitloppet... Spring Erom startar också han på Åbytravet på lördag och Dan Widegren har sagt att hästen till 99% inte startar hos oss.

Vad blir ditt nästa steg?
– Det är tight med tid, men det känns som att det är ett par dagar nu där vi inte kan göra så mycket. Det gäller samtidigt att ha ett par kort ute och jag kommer att kontakta ett par tränare under eftermiddagen för att kolla läget med dem.

Är du nöjd med startfältet än så länge?
– Absolut. Volstead är titelförsvarare och bara att han kommer är roligt. Sedan är det kul med en finsk häst i Workout Wonder som visat klass och som hela tiden blir bättre och bättre. Workout Wonder, Target Kronos och Wild Honey är alla fem år som är nya i den färska eliten. Wild Honey är intressant och har aldrig förlorat på kort distans här i Sverige. Target Kronos gjorde ett jättebra lopp i Frankrike senast och har visat att han kan springa riktigt fort över kort distans.

Många spekulerar i att Nuncio kan komma att starta i loppet, kommentar?
– Jag kommer självklart att ta kontakt med Stefan Melander, men har inte gjort det ännu. Jag vill avvakta gårdagen lite för att Stefan ska få tid att fundera. Vill han starta Nuncio här är han självklart välkommen och skulle man göra en prioriteringslista skulle hästen vara överst. Det kan vara så enkelt att Nuncio behöver en urblåsare till för att hitta formen ordentligt.

FAKTA

Klara hästar för H.K.H. Prins Daniels lopp

Häst–Tränare
Target Kronos–Lutfi Kolgjini
Volstead–Stefan Melander
Shadow Woodland–Reijo Liljendahl
Workout Wonder–Jarno Kauhanen
Wild Honey–Daniel Redén

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.