Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spring Erom klar för Olympiatravet

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Spring Erom avslutade vasst över upploppet tillsammans med Christoffer Eriksson. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Tolvårigen kan än. Dan Widegrens Spring Erom sprang hem en biljett till Olympiatravet. – Jag vet inte vad jag ska säga, herregud, säger tränaren. 

Publicerad:

Ja, gammal är äldst. Spring Erom (e. Gentle Star) överraskade nog många när han i sin 96:e start ännu en gång fick guldhästarna på fall. Efter ett perfekt lopp i rygg på Mosaique Face kunde tolvåringen spurta ner samtliga och därmed säkra en plats i Olympiatravet. 
– Han är hur jädra fin som helst, ändå hur speciell som helst. Han sprang och skifta någon gång och det ena med det tredje, men när det gällde var han ändå hur bra som helst, sade Dan Widegren i vinnarcirkeln. 
– Runt sista sväng såg det onekligen bra ut, när han vred ut då såg man ju att han kunde slå dem, fortsatte Widegren. 
Loppet kördes i ett hårt tempo hela vägen och ledande Fire To The Rain klockades på kilometertiden 1.10,5 efter 1000 meter. Utvändigt satt Rocky Winner och i tredje andra utvändigt favoriten Mosaique Face. Det var just den trion som gjorde upp från start och låg i bredd in i den första svängen. Där bakom satt Christoffer Eriksson lugn bakom Spring Erom. 
– Jag var med och körde lite från start men märkte snabbt att vi inte kunde blanda oss i det. Efter det blev det bra tempo hela vägen och vi fick ett perfekt lopp i ryggen på Luddes häst. Det kändes bra redan 500 kvar, sade Eriksson i vinnarcirkeln. 
Det vinnande ekipaget gick i mål på 1.11,2a/2.140 meter. Segern togs närmast före en fint spurtande Västerboonthenews och en tapper Fire To The Rain. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.