Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spring Erom till Elitloppet

Foto: SIDMAKARN
Foto: SIDMAKARN

Tolvårige Spring Erom är klar för Elitloppet.
Tillsammans med Björn Goop vann han Algot Scotts Minne – ett lopp som gör honom direktkvalificerad till storloppet sista söndagen i maj.

Publicerad:

Ledning från start till mål. Det blev segerreceptet för Spring Erom, tolv år. Hästen som är inne på sin sista säsong på tävlingsbanan, var bara bäst i Algot Scotts Minne för körande Björn Goop. Segern innebar en plats i Elitloppet.
– Det är klart att vi ska vara med, så länge hästen är hel och fräsch vill säga, utbrast tränare Dan Widegren efteråt.
Tiden skrevs till 1.10,4a/1.609 meter, en rekordsänkning över kort distans med 1,1 sekund. Hästen gör alltså prestationen – som tolvåring.
– Det är en helt fantastisk häst, det var vår tur i dag. I dag var han inte nådig att hålla på med, otroligt hingstig och så, men samtidigt måste jag säga att han är härlig att hålla på med. Det är en riktig toppindivid. Jag själv är smått chockad och jag vet inte riktigt vad jag säger just nu heller, men det gör detsamma, fortsatte Widegren.
Spring Erom blir därmed den nionde hästen på listan av de som är klara för Elitloppet 2017. Även fjolårsvinnaren Nuncio är kvalificerad, men har ännu inte tackat ja. Segern för Spring Erom var värd 150.000 kronor.

Klara för Elitloppet:
Bold Eagle
D.D.'s Hitman
Dante Boko 
Elian Web
Propulsion
Resolve
Spring Erom
Timoko
Up And Quick
Inbjuden: Nuncio

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.