Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sprinterfesten har börjat

Foto: MIA TÖRNBERG
Nuncio vann med tillsynes krafter sparade. Foto: MIA TÖRNBERG

Förhandsfavoriten Nuncio imponerade i det första försöket i Sprintermästaren. Här uppdateras försöken kontinuerligt till storloppet.

Publicerad:

Försök 1

Whitehouse Express öppnade snabbt till ledningen och första 500 meterna passerades efter 1.09,4. Ut ur första lämnade Nuncio och Stefan Melander andra ytter och tätpositionen var intagen drygt 950 kvar. Elitloppstrean travade första varvet efter 1.10,6 och han lufsade undan till lätt seger på 1.10,9a/1.609 meter. Förstapriset i försöken är 100.000 kronor.
– Jag körde inte från början för jag ville inte att han skulle bli het. När vi kom till ledningen bara lunkade Nuncio, sade Stefan Melander.

Två blev Whitehouse Express för Erik Adielsson och King City spurtade in som trea för Örjan Kihsltröm. Sylvester America kom in som fyra från andra ytter. Jerry Riordans häst är seedad sjua och har god chans att få sista finalbiljetten. De tre främsta från varje heat plus den högst seedade fyra går vidare till finalen.

Försök 2

I det andra försöket blev det en riktigt härlig duell mellan Hillustrious och Volstead. Johnny Takter svarade resolut ledningen med Hillustrious, som öppnade första 500 meterna på 1.09,6. Utvändigt såg Örjan Kihlström till att hålla tempot uppe med Volstead och tätduon kom upp till första 1.000 meterna på mycket snabba 1.09,3!

Sida vid sida stred duon hela vägen in i mål där Hillustrious sträckte på sig och vann på finfina 1.09,8a/1.609 meter.
– Han var fantastiskt fin och det var en topprestation av både ettan och tvåan i mål. Nu är vi alla fall med i finalen, så få vår vi se. Det blir intressant, sade Johnny Takter.

Trea i mål på avstånd inkom Elton Attack och Christoffer Eriksson, som därmed också är klara för finalen senare under kvällen.

Försök 3

Jontte Boy och Toumas Korvenoja fick överta ledningen i en 1.09,9-öppning första 500 meterna. Det finska ekipaget fick dämpa tempot och fyraåringen höll undan med minsta möjliga marginal. Han noterade 1.11,8a/1.640 meter.
- Vi fick bestämma när vi kom till ledningen, men Adielssons häst kämpade riktigt bra. Det blev ej så lätt som väntat.

Dödenstravande Be Spontaneous kämpade mycket tappert för Erik Adielsson. Daniel Redéns häst var nära att sätta klorna i ledaren. Explosive Dust såg ut att ha krafter sparade som tre för Örjan Kilström. Spartan Kronos satt i andra ytter, men rullade över i galopp drygt 300 kvar.

Finalklara

Häst - Tränare
Nuncio - Stefan Melander
Whitehouse Express - Daniel Redén
King City - Roger Walmann
Hillustrious - Anders Svanstedt
Volstead - Stefan Melander
Elton Attack - Tomas Malmqvist
Jontte Boy - Toumas Korvenoja
Be Spontaneous - Daniel Redén
Explosive Dust - Roger Walmann
Sylvester America - Jerry Riordan
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.