Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sprintermästare död

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Calvin Capar har vandrat vidare till de evigt gröna ängarna. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

2003 vann han Sprintermästaren i Halmstad. Totalt sprang Calvin Capar in över fyra miljoner kronor under karriären – nu har hingsten lämnat jordelivet.

Publicerad:

Det är Calvin Capars ägare som meddelar nyheten via sin hemsida. Vid en ålder av 19 år har hingsten travat vidare till de evigt gröna ängarna. Calvin Capar hade en mycket framgångsrik tävlingskarriär med tolv segrar på 51 starter och totalt 4.169.017 kronor intjänat.

Calvin Capars största seger kom 2003 när han tillsammans med Hans-Owe Sundberg tog hem Sprintermästaren värd 1.089.900 kronor. Ett lopp han vann närmast före Cirdan och Magnetic Power.

"Vår allra första stjärnhäst och den siste som är kvar från Travkompaniets start, Calvin Capar, är borta. Efter att ha fått problem med tänderna och svårt att tugga sin mat, har han av humanitära själ fått somna in.

Calvins betydelse för vårt stall är oerhört stor. Det var han som visade vägen, inte minst genom sin seger i Sprintermästaren, och gjorde det möjligt för oss att satsa vidare på travsporten och nya hästar. 

Nu är vår gamle hjälte borta men, kvar är alla ljusa fantastiska minnen som vi fick uppleva tillsammans med den här underbare och personlige hingsten.", skriver Travkompaniet.

Calvin Capar har totalt 74 fördigregistrerade svenskfödda avkommor varav fyra miljonärer. El Sueco är den av avkommorna som tjänat mest pengar med sina 2.114.863 kronor. Calvin Capar tränades genom hela karriären av Stefan Hultman.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.