Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sprintermästare redo för comeback?

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Happy Days ute på Stora Alby. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Idag kvalade den tidigare Sprintermästaren Happy Days på Solvalla för sin nya tränare Stig H Johansson och gjorde ett bra intryck.

Publicerad:

Sexårige Happy Days kördes av Stig H Johansson själv och öppnade 1.17,5 det första varvet. På slutvarvet ökades tempot och det fick i underkan 1.13 det sista 1.000 meterna där det var körning först de sista 300-400 meterna och hästen landade på 1.16,1/2.140 meter.

Happy Days har inte startat sedan november 2014, samma år som han sprang 1.10,7a/1.609 meter vid segern i Sprintermästaren. Då var hästen i träningen hos Michael Lönborg, men kom till Stig H Johansson när dansken valde att flytta hem sin verksamhet.

Ännu snabbare gick det i kvalet efteråt. Då visade Daniel Redéns Molle C.D. upp sig och sprang 1.15,0/2.140 meter efter att avslutat 1.11 sista 500 meterna. Han har inte startat sedan september 2014, men både Molle C.D. och Happy Days såg nu ut att vara nära riktiga comebacker.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.