Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST ändrar rapportering kring dopningsprover

Foto: MIA TÖRNBERG
ST kommer inte längre att skriva ut orsaken till dopningsprov i resultatlistorna. Foto: MIA TÖRNBERG

Svensk Travsport har beslutat att göra förändringar i sin rapportering av dopningsprover. Framöver kommer orsak till dopningsprov inte att skrivas ut. - Alla prover som tas i samband med tävling kommer enbart att märkas med "dopningsprov har tagits på" i resultatlistan, säger Linda Höijer, avdelningschef på hästvälfärdsavdelningen, på ST:s hemsida.

Publicerad:

Antalet dopningsprover och fördelningen av proverna kommer inte att förändras, utan att det handlar om en förändring i rapporteringen. 
– Alla prover som tas i samband med tävling kommer enbart att märkas med "dopningsprov har tagits på" i resultatlistan, orsak kommer inte längre skrivas ut. De prover som tas i träning (exempelvis prerace-prover och "out of competition"-prover) kommer att redovisas som en notis på travsport.se i slutet av varje månad, säger Linda Höijer och utvecklar: 
– Gällande tävlingsproverna är det för att minska diskussioner om riktade prover. Träningsproverna kommer vi att redovisa för att vara öppna med hur många prover vi tar och hur fördelningen ser ut.

Antidopningsarbetet inom ST har fått en utökad budget för 2017. Under året kommer ST bland annat att genomföra fler oanmälda kontroller, fler "out of competetion-tester" och prerace-tester. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.