Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST anställer finansdirektör

Svensk Travsport anställer en finansdirektör - det är i alla fall vad bokstavskoden CFO betyder översatt till svenska. Peter Linder heter mannen som får denna titel på ST.

Publicerad:

I samband med den organisationsutredning som genomfördes för Svensk Travsport i vintras beslutades att man skulle inrätta något som kallas fokusfunktioner. Ett av dessa områden gäller ekonomi och administration där chen ska rapportera till generalsekreteraren. Det är där Peter Linder kommer in i bilden, han tillträder tjänsten som CFO (Chief Financial Officer) i augusti.

49-årige Linder har ett förflutet inom AIK Hockey där han var verkställande direktör när laget hade en succésäsong 2011-2012, efter vilken han valde att sluta. När klubben krisade våldsamt ekonomiskt ifjol och faktiskt var ytterst nära konkurs engagerades åter Linder som konsult av AIK. Nu byter han alltså  ett kontor på AIK:s klubbkansli mot ett i Hästsportens Hus.

- Det ska bli väldigt spännande och roligt att komma in i travsportens värld. Jag har lång erfarenhet från andra arenor än banan, och hoppas att den tillsammans med min ekonomibakgrund ska bidra till att ytterligare utveckla travsporten, säger Peter Linder i ett pressmeddelande från ST.

- Huvudansvaret för Peter omfattar att sammanställa, analysera och leverera ekonomiska och finansiella beslutsunderlag för koncernen, generalsekreterare och styrelse. Viktiga uppgifter är att effektivisera arbetssätt, hitta synergier och att utveckla ekonomistyrningen för Svensk Travsports kansli, säger generalsekreteraren Johan Lindberg i samma pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.