Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST för dialog med Bollnästravet

Foto: Thomas Blomqvist
Petter Johansson är sportchef på Svensk Travsport. Foto: Thomas Blomqvist

Petter Johansson är sportchef på Svensk Travsport och kommenterar händelsen om att Södra Hälsinglands Travsällskap felaktigt delat ut en licens.

Publicerad:

Bollnästravet har felaktigt delat ut en B1-licens till en amatörtränare som i själva verket bara var berättigad till en B3-licens. Det har gjort att kusken i fråga kört lopp så sent som för en dryg vecka sedan.
– Till att börja med är det tråkigt att någon frångått våra rutiner och blivit felaktigt godkänd i systemet. Sedan är det ännu mer beklagligt att det skett en incident i själva loppet där kusken är inblandad, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

Hur kan detta ha gått till tror du?
– Det är en felinmatning i sportsystemet. Det kommer upp varningsmeddelande som man måste kringgå och det krävs en hel del för att ta sig förbi dem. Vi har ett bra systemstöd och respekterar man de varningsmeddelanden som kommer upp ska det inte kunna hända.

Kommer du att vidta några åtgärder mot detta?
– Södra Hälsinglands Travsällskap har ansvaret i detta fall och vi för en dialog.

2013 tillträdde Petter Johansson som sportchef på Svensk Travsport, han har inte varit med om någon liknande händelse under de fyra åren som han suttit vid rodret.
– Banorna hanterar ungefär 4000 licenser och jag ser detta som något extremt ovanligt. Det är den enda gången som det har hänt något liknande under min tid som sportchef. Det är extremt ovanligt, tack och lov.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.