Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST efter tragedin: "Vill visa respekt och vördnad"

Under fredagen försattes Sverige både i chock och i en omedelbar sorg efter ett attentat mitt i centrala Stockholm. 

Publicerad:

Minst en person har kört in med en lastbil i varuhuset Åhléns på Drottninggatan under fredagseftermiddagen, skriver SVT. Rapporter om flera dödsfall och skadade personer förekommer på olika etablerade medier. Polisen har så här långt inte gått ut med några siffror men bekräftar att man misstänker att det rör sig om ett terrordåd. Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg nåddes av beskedet strax efter att tragedin var ett faktum. 
– Precis som för alla andra så började det plinga i min telefon strax efteråt. Man kände på sig redan från första ”flashen” att det var något större som det handlade om. Jag har jobbat från hemifrån Gävle under dagen, men jag har familj och kollegor som bor i Stockholm, säger Lindberg.
Lindberg har under eftermiddagen sökt kontakt med familj och vänner. Samtidigt har han också fått axla sin yrkesroll.
– Jag har naturligtvis kollat med alla avdelningschefer och har hittills inte hört några negativa rapporter. Det är fruktansvärt. Även om du inte är direkt berörd så berörs alla ändå. 
– Vi har också haft en dialog om kvällens tävlingar. Vi har kommit fram till att tävlingarna kommer bli av som planerat och att första defileringen ska vara tyst. Vi vill visa vördnad och respekt för alla som har drabbats i det här. Vi vill åtminstone visa att vi tänker på de drabbade. 
Har ni diskuterat morgondagen på Jägersro? 
– Det har vi gjort. Jag har full förståelse för att många saker ställs in i Stockholm, men det finns ingenting som tyder på att vi gör samma sak i morgon. Däremot får vi återkomma med hur vi kan visa vårt deltagande på Jägersro. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.