Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST inleder samarbete med franskt spelbolag

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ulf Hörnberg. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Nyligen har Svensk Travsport gjort klart med ett samarbete med franska spelbolaget Zeturf.
– För oss är det viktigt att travförbunden samverkar på en allt mer internationell spelmarknad, säger Ulf Hörnberg.

Publicerad:

Svensk Travsport har inlett ett samarbete med det franska spelbolaget Zeturf. Ett samarbete som betyder att spelbolaget fram till juli 2019 kommer att erbjuda spel från drygt 250 av Sveriges tävlingsdagar.
– Det här är ett nytt sätt att få ut den svenska travsporten på en ny marknad och skapa nya intäktsmöjligheter. Vi får en viss provision på varje euro som fransmännen omsätter på våra lopp. Den franska onlinespelsmyndigheten ARJEL har listat minst en svensk travtävling per dag fram till och med juli 2019. Oftast handlar det om vår huvudbana. På onsdagar är det båda kvällsbanorna och det är vanligen grönt ljus även för lunchtävlingarna. Under den här perioden handlar det om drygt 250 tävlingsdagar, säger Svensk Travsports tillförordnade vd Ulf Hörnberg, till Svensk Travsports hemsida.

Zeturf har sedan den 15 mars erbjudit sina kunder spel på svenska travlopp.
– Zeturf väljer själva vilka spelformer de vill erbjuda sina kunder och kommer således inte slås ihop med ATG:s produkter. För oss är det viktigt att travförbunden samverkar på en allt mer internationell spelmarknad och samarbetet är självklart också förankrat hos det franska travförbundet, säger Ulf Hörnberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.