Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST: "Möjlighet att kräva godkänd prestation"

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Många röster höjdes efter nyheten om att montén tar plats på V75 i höst. Svensk Travsports sportchef Petter Johansson redogör för vilka hästar som får anmälas till loppet.

Publicerad:

Att montén tar plats på V75 i höst blev en stor snackis. Från årsskiftet 2015/2016 har det gått att starta sin häst i montélopp utan att ha genomfört ett godkänt montélopp. I alla fall om hästen har tjänat över 200.000 kronor. Men det gäller inte i alla typ av lopp och för att få kunna delta i Monté-SM, som körs på V75 i oktober, kan det krävas en godkänd montéprestation för hästarna.
– När vi har högre prissummor i montéloppen har vi möjlighet genom propositionens utformande att kräva en godkänd montéprestation, vilket innebär att hästen har gått ett godkänt montékval eller genomfört ett godkänt montélopp, säger Svensk Travsports Petter Johansson.

Hur ser du på att montén kommer in på V75?
– Det har varit Svensk Travsports ambition och något som vi har jobbat med under en längre tid genom ett projekt som heter Monté 2017. Att vi har valt att skriva ut det här loppet som en V75-proposition är en del av Monté 2017, säger Petter Johansson.

Monté-SM körs på Åbytravet den 14 oktober.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.