Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stakes-seger för Svanstedt

Foto: Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

Åke Svanstedt kunde räkna in en seger med tvååriga Fury Road i New York Sire Stakes på Saratoga Racetrack under lördagskvällen. Dessutom vann stallkamraten Southwind Cookie på samma bana. 

Publicerad:

Tvååriga stoet Fury Road (e. Muscle Mass-Bar Ballad) vann nyligen ett försök inom New Sire Stakes på Monticello och visade på lördagen att den fina formen är intakt. Denna gång handlade om stakes-försök på Saratogas 800-metersbana och tvååringen fick Andrew McCarthy i sulkyn, då Svanstedt tävlade på Yonkers. 

Ekipaget var favoritspelat och med en snabb öppning tog man enkelt hand om ledningen i första sväng. Första 800 gick via 13.6 och Fury Road tågade på i ett jämnt tempo under slutvarvet. In på upploppet skaffade sig Fury Road några längder och även om Cherry Peep spurtade snabbt sista biten så blev segern säker med en hals. Segertiden 1.13,8 och den samlade prissumman var 53.500 dollar. Fury Road ägs av Knutsson Trotting. 

Svanstedt hade redan tidigare under kvällen noterats för en tränarseger med Southwind Cookie (e. Chapter Seven). Tvååringen vann från ledningen i Excelsior Series med Wally Hennessey på 1.15,2a/1.609 meter. Den samlade prissumman var 15.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.