Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stämningsansökningar mot Goop: "Jättetråkigt"

Foto: Micke Gustafsson
Björn Goop. Foto: Micke Gustafsson

Konflikten mellan Björn Goop och andelsägarna fortsätter. Nu har fem stämningsansökningar lämnats in till Värmlands tingsrätt.

Publicerad:

Totalt handlar det om 1,3 miljoner kronor fördelade över fem stämningsansökningar, skriver nwt.se. Bakgrunden är en konflikt som gjorde att sex av åtta andelshästar lämnade Björn Goops stall omedelbart i slutet av juli.
I stämningsansökningarna anklagas Björn Goop bland annat för saltade fakturor, avtalsbrott och felaktig träning och som ska ha orsakat skador på hästar.
Linn Andersson företräder andelsägarna och var tidigare ansvarig för Björn Goop andelskoncept. Enligt henne var skadorna så pass allvarliga att en av hästarna var tvingades att avlivas kort efter flytten. Andersson fick också frågan om hur hon ser på chanserna att vinna.
– Det vi kräver ersättning för är inga summor utkastade på måfå, vi har redogjort för varenda krona. Och jag hade inte lämnat in det här om jag inte hade bedömt att jag kan styrka allt, säger Andersson till tidningen. 

Björn Goops företrädare Staffan Uvabeck är av en annan åsikt.
– Jag vet att det kommit in en eller flera stämningsansökningar, men har inte sett dem än. Men de krav som riktats mot Stall Goop är helt grundlösa, det finns inget underlag för dem, säger Uvabeck till tidningen.
Björn Goop själv kommenterar saken så här:
– Det är jättetråkigt alltihopa, och konstigt. Jag förstår inte påståendena, säger Goop till tidningen.
– Jag har sagt tidigare att Linn gjorde ett bra jobb för ägarna, men det gick inte att samarbeta med henne. Det blev en omöjlig situation.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.