Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stäms på över en miljon

Foto: Montage: Patrik Nord
Foto: Montage: Patrik Nord

I dagarna har en stämningsansökan länats in mot en travtränare i mellersta Sverige.
Ägarens häst skadades i en krock med en personbil sommaren 2017 – och nu kräver ägaren travtränaren på 1,2 miljoner kronor.

Publicerad:

En stämningsansökan har lämnats in till den lokala tingsrätten, enligt Lantbrukets Affärstidning. I stämningsansökan går det att läsa att hästen kördes i träning av en anställd till tränaren på en skogsslinga, varpå ekipaget fick möte av tre andra hästar. Ekipaget välte och skötaren ramlade ut, medan hästen satte i sken och sprang ut på riksvägen där den kolliderade med en bil.
– Skadan på hästen har uppstått på grund av vårdslöshet hos travtränaren. Det var omöjligt att genomföra ett möte med andra ekipage. Travtränaren borde ha insett detta och anpassat farten och situationen efter omständigheten, uttrycker advokat Lars Deckeman i stämningsansökan, Lars Deckeman som är ombud för hästägaren.

Vid skadetillfället ansåg ägaren sin häst vara mycket lovande och värderade den då till minst en miljon kronor. Totalt kräver hästägaren 1.220.100 kronor i ersättning för värdeminskning och stilleståndsersättning.
– Hästen har efter olyckan visat sig vara mycket spänd och det finns mycket stor risk att hästen inte återfår det mentala lugn som krävs för att kunna tränas och tävlas, fortsätter Deckeman.

Hästen har startat sedan olyckan, och bland annat vunnit lopp. Hästen står kvar i träning hos tränaren där olyckan skedde.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.