Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stannar i Sverige – och siktar mot Elitloppet igen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Elian Web bröt segertorkan i lördags. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Ingen seger på nästan två år, men i lördags var Elian Web en vinnare igen. Nu drömmer tränaren Katja Melkko om en ny start i Elitloppet.

Publicerad:

Lördagens seger togs i gulddivisionen på Bergsåker. Elian Web ledde från start till mål och Melkko var förstås nöjd efteråt.
– Det var glädjande att se hur bra hästen var. Det gick väldigt enkelt och han såg verkligen ut att trivas med att springa, berättar hon för Ravinetti.

I slutet av förra året hyrde Katja Melkko in sig på träningsanläggningen Julmyra nordväst om Uppsala. Där har Elian Web stått uppstallad sedan i november och han ser ut att bli kvar.
– Vi har åtta hästar där. Så här långt känns allt bra och det finns inga planer på att lämna det här stället, säger Melkko till den finska tidningens nätupplaga.

"Närmar sig den nivån igen"

Hon berättar även att Elian Webs tävlingsschema inte är spikat, men att finska sportchefer har hört av sig. Dessutom finns drömmen om att starta i Elitloppet igen. 

Elian Web var med som femåring 2017 och slutade då sexa i sitt försök.
– Han börjar att närma sig den nivån igen och jag tror att han kan vara en häst för Elitloppet, säger Melkko till Ravinetti.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.