Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stannar kvar på Umåker

Foto: Mikael Wikner/TR Bild
Mika Haapakangas stannar kvar på Umåker. Foto: Mikael Wikner/TR Bild

De långa resorna fick Mika Haapakangas att överväga en flytt från Norrland. Umåkertränaren har letat stall i södra Sverige, men utan att hitta rätt ställe.
– Vi blir kvar i Umeå i ett år till. Sedan får vi se, säger Haapakangas.

Publicerad:

Mika Haapakangas hade ett rekordår i fjol. Hans hästar sprang in över 3,5 miljoner kronor och tog hela sju segrar på V75. 

Samtidigt har han omgärdats av flyttrykten och Haapakangas bekräftar att han har sett sig om efter nya jaktmarker. 
– Det är långt att resa till södra Sverige. Därför har vi funderat i ett år på om vi ska flytta eller inte, säger Umåkertränaren.
– Vi har tittat på några platser – i södra Sverige och även på Bergsåker – men inget av dem har passat. Vi behöver 25–30 boxar och det är inte lätt att hitta.

Letar efter en filial

Haapakangas har nu bestämt sig för att stanna.
– Vi har skrivit kontrakt med Umåker, så vi blir kvar här i ett år till. Sedan får vi se, säger Haapakangas.
– Det känns bra. Familjen tycker om att bo i Umeå och vi har bra träningsmöjligheter. Det är långt till södra Sverige, men ganska lätt att åka till Finland och starta. Jag hoppades ju att kunna köpa ett ställe för alla hästar, men nu kanske vi kan hitta någon filial att hyra i södra Sverige. Det vore bra.

"Bästa hästen jag har tränat"

Härnäst startar Haapakangas sex hästar under fredagens tävlingar på Umåker. Längre fram väntar sedan en av årets viktigaste dagar för stallet: V75 på hemmaplan den 13 april.
– Det satsar vi så klart mycket på. När jag kom till Sverige sa man att det var omöjligt att vinna på V75. Men nu gjorde vi det flera gånger förra året, säger Haapakangas.

Vilka av dina hästar har du störst förväntningar på?
– Jag har några fina två- och treåringar. Vi får se hur de känns när vi börjar med banjobben nästa månad. Sedan tycker jag att Mr Golden Quick är en häst för gulddivisionen. Dit tror jag också att Special Major tar sig en dag. Han är den bästa hästen jag har tränat. Han är jättesnabb och tränas för att komma tillbaka i mars. Jag tror att det här är hans år på V75.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.