Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stark insats av Bilibili

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Alexandre Abrivard. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

BIlibili och Alexandre Abrivard bjöd på en svettig insats i Prix du Calvados.

Publicerad:

I grupp II-loppet på Vincennes väntade 67 500 euro i förstapris för vinnaren. Dessutom skulle de tre främsta också belönas med en plats i Prix de Cornulier.

Det var Iina Aho och Philippe Billard-tränade El Catwalk som drog upp tempot i ledningen i loppet. När ledaren passerade 1850 meter på 1.13,2 låg favoriten Traders som etta i andraspår med värsta motbudet Bilibili (e. Niky) i rygg. Strax därpå tröttnade ledaren och det såg ut att bli en duell mellan Traders och Bilibili. När upploppet kom hade den senare redan avväpnat Traders och gick undan till en säker seger på 1.13,0/2850 meter. I sadeln satt Alexandre Abrivard och tränar gör Laurent Claude Abrivard.  

Traders orkade inte den sista biten och fick se sig passerad av både Bohemian Rhapsody och Catalogne som lade beslag på andra- respektive tredjeplatsen och varsin direktplats till Prix du Cornulier – storloppet som Traders redan har säkrat en plats i.
I samma lopp gjorde även Moving On regidebut för Björn Goop. Tillsammans med Eric Raffin var hästen näst sist i mål, före Iina Aho och El Catwalk. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.