Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Starkast i Seinäjoki

Foto: TR BILD
Call Me Keeper vann det finska storloppet Seinäjoki Race. Foto: TR BILD

Trots dödens avgjorde Call Me Keeper enkelt till slut. Daniel Redéns åttaåring tog hem Seinäjoki Race på ett imponerande vis.

Av: David Grudd, Timo Mahlamäki
Publicerad:

Fyra svensktränade hästar fanns med bakom startbilen i årets upplaga av det finska storloppet och en av dem avgick med segern. Call Me Keeper (e. Pine Chip), med Örjan Kihlström i sulkyn, hamnade i tredjespår från start och först i andra sväng kom han ned utvändigt om ledande Midnight Hour. Den dryga inledningen bekom dock inte åttaåringen.

I sista sväng tittade Kihlström mest utåt, men utan att finna någon allvarlig utmanare till segern.
– Han fick göra jobbet själv, men var bara bäst. Han kändes väldigt väldigt fin i dag. De hade verkligen prickat in formen, sade Kihlström i vinnarcirkeln efter segern på 1.12,7a/2.100 meter.
– Han är ingen startraket så vi hamnade i tredjespår, men jag tyckte inte att det kostade så mycket ändå. När han är i form tål han att göra lite jobb själv.

Untersteiners duo trea och femma

Call Me Keeper belönades med 70.000 euro och vann närmast före italienska Peace of Mind som kördes av tränaren Alessandra Cocciadoro.
– Vi fick fritt lite för sent, men vi är ändå mycket nöjda med hennes insats. Jag hoppas att vi får en inbjudan till Finlandia Ajo, sade italienaren efter loppet.

Johan Untersteiners Pastore Bob gjorde debut i den äldre eliten och slutade trea. Efteråt var Halmstadstränaren belåten med femåringens prestation.
– Hästen var mycket bra i dag. Tyvärr var vi tvungna att gå först i tredjespår. Bästa hästen vann, men jag är mycket nöjd om Pastores insats, sade Untersteiner.

Seinäjoki Race var ett elddop även för Pastore Bobs jämnårige stallkamrat J.H.Mannerheim. Denne fastnade invändigt och gick i mål som femma.
– Hästen gjorde en bra insats i sitt första internationella storlopp. Jag kunde inte dra propparna ur öronen, hade det gått kanske vi hade varit fyra i mål, sade Peter Ingves som körde hästen för första gången.

Den fjärde svensktränade hästen, Lutfi Kolgjinis Quick Fix, kunde inte svara Midnight Hour i startrusningen och var sedan oplacerad efter en resa i mestadels tredje par utvändigt.
– Jag försökte att ladda i början, men vi kom inte iväg tillräckligt snabbt. Vi fick en bra resa bakom Pastore Bob till slut, men kunde inte hänga med över upploppet, sade kusken Ari Moilanen.

Italienska till Vermo – och Solvalla

Serielopp i Breeders Crown för fyraåringar stod också på programmet och Antti Teivainen bjöd Le Gros Bill på en bra resa i andra ytter i hingstarna och valackernas avdelning. Den Ari Vikander-tränade Pilgrims Taj-sonen spurtade sedan bäst och vann på 1.14,3a/2.100 meter. Pekka Korpis Twist Of Fate fick trava samma lopp i dödens. S.J.’s Caviar-sonen återkom efter uppehåll och höll bra till andraplatsen.
 
Kullens drottning Callela Lisberth (e. Quite Easy) årsdebuterade i stonas lopp. Ari Moilanen styrde henne till ledningen och sedan var loppet över. Markku Nieminen tränar vinnaren som vann på 1.15,8a/2.100 meter.

I stoeliten presenterade Alessandro Cocciadoro en fin fyraåring i Virginia Grif. Varenne-dottern spurtade vasst till seger och slog finska elitston som  Callela Ladyboss, Bosses Lily och Twigs Voici. Segertiden skrevs till 1.13,8a/2.100 meter. Cocciadoro berättade sedan att han har tävlingsplaneringen klar för Virginia Grif.
– Vi går ut på Vermo under Finlandia Ajo-dagen, sedan siktar vi på elitloppshelgen på Solvalla, sade Cocciadoro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.