Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Startbil testas igen!

Foto: null
Solvalla har problem med sin nya startbil.

Solvallas nya startbil brottas fortfarande med problem och var satt ur spel när landets huvudarena bjöd på topptrav i lördags och söndags.

Publicerad:

– Den har betett sig annorlunda jämfört med den gamla bilen och inför Kriteriehelgen ville vi inte riskera något och vi bestämde oss för att använda den gamla istället. Sedan dess har det gjorts justeringar på bilen och imorgon (onsdag. reds. anm.) ska vi testa den med några av de kuskar som kör mest på Solvalla för att få lite mera inspel. Därefter får vi ta beslut om vi omedelbart sätter bilen i bruk igen, eller om något mer behöver justeras, säger sportchef Markus Myron.
 
Enligt Markus Myron har problemet med startbilen lokaliserats:
 
– Vingarna har ryckt till vid 2.140-metersstarten och det beror på en ojämnhet vid utgången av svängen. På andra sidan – när loppen går över 1.640 eller 2.640 meter – beter sig bilen som den ska göra. Det är trist att vi funktionellt fått en knackig start eftersom vi har fått ett sådant fint mottagande från de personer som åkt med i bilen. Själv har jag också åkt några vändor och det är verkligen en häftig känsla!
 
Men det är inte så att bilen är för tung, och/eller saknar den tillräckligt med hästkrafter?
 
– Den är varken för tung eller saknar hästkrafter. Vi har till och med skruvat ner antalet hästkrafter i motorn.
 
En del kuskar anser att bilen inte sticker iväg från fältet med tillräcklig fart.
 
– Det var en tidig återkoppling, men det är åtgärdat. Nu ligger utmaningen i att få till det med ”ojämnheten”.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.