Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Startfältet klart till Hugo Åbergs

Foto: Hanold/ALN
Djali Boko är klar för Hugo Åbergs Memorial. Där kommer hästen att köras av Lutfi Kolgjini. Foto: Hanold/ALN

Sjunde platsen till Dante Boko och nu har Mats Ahlkvist gjort klart med ytterligare tre hästar till Hugo Åbergs Memorial. Därmed är startfältet fyllt till storloppet.
– Det känns jättebra, säger Jägersros sporchef till Travronden.

Publicerad:

Samtliga tio hästar är klara för Hugo Åbergs Memorial den 25 juli. I går fick Dante Boko den sjunde biljetten genom segern i Årjängs Stora Sprinterlopp och nu har Jägersros sportchef Mats Ahlqvist fått klartecken angående de tre sista platserna. Dessa går till Oasis Bi, Ringostarr Treb och ytterligare en häst från Lutfi Kolgjinis stall – Djali Boko.
– Han var fantastiskt bra i Norge och det ska bli kul att testa honom i ett stort lopp. Vi vet inte riktigt hur bra han är och dessutom är han är hemmahäst, säger Mats Ahlkvist.

Sedan tidigare var även Propulsion, Twister Bi, Workout Wonder, Up and Quick, Day or Night In och Carabinieri klara för loppet.
– Det känns jättebra med de här hästarna, säger Mats Ahlkvist, som också fått klart med en kusk bakom den sistnämnde i avstängde Peter Untersteiners frånvaro.
– Enligt den information jag har i nuläget blir det Björn Goop som kör. Up and Quick körs av Jos Verbeeck, Djali Boko av "Ludde" själv och Adrian Kolgjini sitter upp bakom Dante Boko. Han stängdes av för snäv körning, men får dispens för att köra hästar där han anses vara ordinarie kusk, däribland Dante Boko.


Startfält, Hugo Åbergs Memorial
(25 juli, Jägersro, 1.609 meter)

Carabinieri – Björn Goop
Dante Boko – Adrian Kolgjini
Day or Night In – Johan Untersteiner
Djali Boko – Lutfi Kolgjini
Oasis Bi – Erik Adielsson
Propulsion – Örjan Kihlström
Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
Twister Bi - Christoffer Eriksson
Up and Quick – Jos Verbeeck 
Workout Wonder – Tommi Kylliäinen

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.