Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Startspåret en fälla för storfavoriten?

Foto: DAN HÄLLGREN/ALN
Var hamnar Guli Storm från innerspåret? Foto: DAN HÄLLGREN/ALN

Gustav Andersson gör resan till Skellefteå med sin ögonsten Guli Storm idag. Hästen har inte startat bakom startbilen på nästan två år, kan det möjligen fälla honom?

Publicerad:

I september 2014 var senaste gången sjuårige Guli Storm tog plats bakom startbilen i tävlingssammanhang. Idag är han klar favorit i den sista V4-avdelningen från innerspår i just autostart. Hästen har visat fin form på sistone, senast hade han lekstuga efter att ha körts till lednigen 1 200 meter från mål. Vi kollade läget med hästens alltiallo Gustav Andersson i morse. 

 

- Guli Storm känns fortsatt riktigt fin för dagen och ser ut att hålla formen. Det var några bra hästar med i loppet, men jag vet att han kan matcha dem väl och bara det löser sig är vi säkert med och gör upp om segern. 

 

Vad säger du om dagens förutsättningar?
- Det var ju som sagt länge sedan han var ute bakom startbilen och det är förstås lite svårbedömt hur han kommer hantera det. Anledningen till att han bara varit ute i volstart på sistone är slumpen, det har helt enkelt inte funnits andra lopp som passat. Han tar i ganska mycket själv så jag tänker inte ladda mer än vad han klarar av, risken finns annars att han slår ihop och galopperar så någon ledning tror jag inte vi tar. Hur som helst bör vi få ett fint lopp och open stretch finns ju att tillgå i värsta fall. Jag ändrar ingenting, öppet huvudlag och skor runt om, avslutar Gustav Andersson. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.