Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stefan Hultman pratar om livet och V75!

Foto: ANNA PERSSON
Stefan Hultman börjar i dag som V75-expert. Foto: ANNA PERSSON

Klockan 12.30 i dag är det premiär för Hultmanalysen på ATG Play - där Stefan Hultman ger sina bästa V75-tips. Travronden har känt Stefan på pulsen inför hans V75-expertdebut och givetvis även pratat om den långa vägen tillbaka till ett normalt liv.

Publicerad:

För nästan exakt ett år sedan kom det överraskande och tragiska beskedet att Stefan Hultman drabbats av en hjärtinfarkt. Han blev sjukskriven på obestämd tid och tvingades lämna över alla hästar i träning till Pasi Aikio. I mitten av maj i år gick Stefan till slut ut och berättade för Kanal 75 om vad som egentligen hade hänt. Det visade sig att han efter hjärtinfarkten även drabbats av den ovanliga och svåra muskelsjukdomen Myastenia Gravis (MG).
– Det var en fruktansvärd vinter och under en period kunde jag inte ens prata. Den här sjukdomen tar tid att repa sig ifrån, men det går stadigt framåt. Tyvärr ändå väldigt långsamt, vilket ibland känns frustrerande, berättar Stefan Hultman, kort efter det att han hämtat fredagens Travronden i brevlådan.
– Jo, jag har varit ute på min vanliga ”brevlådetur”. Jag har en käpp och mina två hundar och det blir några pausar efter vägen. Jag ska dock inte klaga för mycket; det finns alltid de som har det värre.

Nyligen träffade Stefan läkaren för en uppdatering om sjukdomsläget.
– Han berättade att jag får räkna med två år till för att bli helt återställd. Det är tufft att få ett sådant besked, men samtidigt får jag vara glad över att det ändå går framåt.

I dag börjar ett nytt kapitel i Stefan Hultmans liv - det som V75-expert. Precis som Björn Goop i ”Björnkollen” är det meningen att ”Hultmanalysen” på ATG Play ska bli ett ständigt återkommande inslag.
– Jag ser det här själv som en fantastisk terapi för egen del. Man sitter många timmar själv här ute på landet och det enda jag egentligen kan göra är att titta på en massa travlopp. När jag fick erbjudandet från Kanal 75 om att göra ett återkommande tipsprogram inför V75 kändes det som ett roligt uppdrag. Sedan får vi se hur bra jag är på att tippa.

Stefan har ”lagt ned sig” ordentligt inför SM-omgången på Åbytravet. Det har blivit både lopparkiv och grundliga spetsanalyser hemma på Ekerö.
– Jag har helt klart avsatt mycket tid för det här, men samtidigt måste man ha talang också. Det får vi som sagt se om jag har.

Vad är det mesta du vunnit på trav?
– Nja, jag är egentligen ingen spelare, men hade tur för några år sedan...

Stefan är lite hemlighetsfull där, men helt klart har han vunnit stort vid åtminstone ett tillfälle. Kan du redan nu nämna några vinklar inför lördagen?
– Jag går ut stenhårt genom att spika Wellino Avenue och Sloppy Joe. Första tanken när jag slog upp programmet var att gå på mera säkra kort, men nu valde jag istället att tänka lite mera som en riktig spelare.

Hur har det gått till när tipsprogrammet spelats in?
– Robin Johansson från Kanal 75 ringde upp mig och samtalet spelades in. Det finns inte tid för att gå igenom samtliga lopp grundligt, utan jag plockar istället ut spikar, lås och miljondrag.

Lycka till med liret och tillfrisknandet!
– Tack så mycket.

Här kommer första V75-inslaget från ATG Play med Stefan Hultman:

https://www.atgplay.se/video/20161014-hultmanalysen

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.