Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stefan Hultmans vikarietränare utsedd

Foto: JEANNIE KARLSSON
Pasi Aikio blir vikarierande tränare under Stefan Hultmans sjukskrivning. Foto: JEANNIE KARLSSON

I fredags kom beskedet att Stefan Hultman drabbats av hjärtinfarkt. Hultman är sjukskriven på heltid och det blir Pasi Aikio som kommer gå in som vikarierande tränare under Stefan Hultmans sjukskrivning.

Publicerad:

Enligt travsportens reglemente får inte Stefan Hultman vara ansvarig tränare för hästarna på Yttersta under sjukskrivningen.
– Om man som travtränare inte har något inflytande över eller möjlighet att påverka verksamheten, så kan man inte ha det strikta tränaransvaret med allt vad det innebär, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson till travkompaniet.se.
När Pasi Aikio anställdes som föresteman på Yttersta för ett år sedan lämnade han in A-tränarlicensen som han nu kommer att ta ut igen.
– Till att börja med vill jag betona att det är under väldigt tråkiga omständigheter som jag nu fått förtroendet att ansvara för träningen. Jag önskar verkligen Stefan snar bättring och hoppas att han snart är tillbaka igen. Det är så klart inspirerande att få förtroendet att träna så fina hästar även om anledningen inte är så rolig. Vad gäller själva träningsupplägget av hästarna så kommer vi att fortsätta sköta det efter Stefans koncept. För mig känns det naturligt då jag tidigare själv har arbetat efter samma upplägg och under det här året på Yttersta har jag lärt mig mycket och vet hur Stefan vill ha det, säger Pasi Aikio till Travkompaniets hemsida.
Även Anders Lindh kommer att gå in och ta ett övergripande ansvar för verksamheten på Yttersta. Lindh har tidigare varit vd i Travkompaniet.
- Det känns väldigt bra att kunna hjälpa till i den akuta situation som uppstått. Jag har ett annat uppdrag på Easy KB att förhålla mig till men det finns också utrymme för att vara till hjälp och stöd för verksamheten och organisationen på Yttersta, säger Anders Lindh till travkompaniet.se.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.