Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Stefan var lika förbryllad"

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Det var tänkt som ett genrep inför Sundsvall Open Trot. Det slutade med ett enda stort frågetecken. Solvato startade som storfavorit, men galopperade utan förklaring.

Publicerad:

Admir Zukanovic Solvato startade igår som favorit (19 för tio) i ett snabblopp, men det slutade med ett galoppmisslyckande. Sjuåringen backades ner från sitt åttondespår bakom bilen och sågs som trea i andraspår när det åtta hästar lilla fältet travade ut på sista varvet. 

När tempot ökade på sista bortre långsidan föll Solvato ihop i bakaktionen och med knappa 500 meter från mål kom så galoppen.
– Stefan brukar många gånger ha en förklaring till varför en häst felar, men han var lika förbryllad som jag. Solvato hade tränat så bra inför och vi hade matchat mot Sundsvall Open Trot. Nu får vi lägga ner den planen och istället se till så hästen blir hel och fräsch igen, säger Admir Zukanovic. 

Obi Wan vann loppet från spets på 1.12,1a/2 140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.