Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stenströmer blir av med Your Highness "Det känns tungt"

Foto: MIA TÖRNBERG
Your Highness byter tränare från Ulf Stenströmer till Fabrice Souloy. Foto: MIA TÖRNBERG

Your Highness, som tränats av Ulf Stenströmer under hela tävlingskarriären, byter tränare till Fabrice Souloy. Stenströmer har också valt att säga upp övriga hästar som Your Highness ägare haft i träning hos honom.

Publicerad:

Your Highness (e. Chocolatier) ska till Frankrike och Fabrice Souloys träning.
– Jag hade själv planerat att ta Your Highness till Frankrike i vinter och hade redan hyrt box åt henne där nere. Nu ville ägarna prova hos en annan tränare istället och så är det i denna bransch. Självfallet tycker jag det är tråkigt, säger Ulf Stenströmer.
– Förra vintern tyckte jag Your Highness var lite omogen för att testa i Frankrike, men i år skulle vi spänna bågen. Jag rekommenderade ägarna att köpa hästen en gång i tiden och har plockat fram henne hela vägen så det är klart att det är känslosamt, men så här kan branschen vara. Det är bara jobba vidare och försöka ta fram nya hästar.
Stenströmer har också valt att avbryta samarbetet med Your Highness ägare helt och hållet.
– Jag har rekommenderat dom att kolla efter andra tränare för deras hästar. Jag tycker det känns bäst så för att jag ska få arbetsro, säger Ulf Stenströmer.
Idag fick Stenströmer in en tvåårig valack från USA vid namn Remix Hanover.
– Han har varit i träning hos Åke Svanstedt, men eftersom det krånglat för hästen har han blivit sen och då ville man testa honom på svensk mark. Det ska bli jättespännande. Det är även ett par andra hästar på väg in i stallet, men att bli av med Your Highness är tungt, avslutar Stenströmer.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.