Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stig H: "Det blir så klart tomt efter henne"

Foto: THOMAS BLOMQVIST, TR BILD
Stig H har tappat sin mest trogna hästskötare. Foto: THOMAS BLOMQVIST, TR BILD

Efter 36 års tjänst var inte Lena ”Sirocco” Berglund i stallet på Stora Alby när Stig H Johansson började måndagens arbetsdag.
– Det blir så klart tomt efter henne, hon tillhör ju verkligen inventarierna här, säger Stig H.

Publicerad:

Det hör inte till vanligheterna att en hästskötare blir kvar i över 36 år hos en och samma proffstränare, men så blev det för Lena ”Sirocco” Berglund hos Stig H Johansson.
– Sirocco berättade för mig att hon började 1981 och det är onekligen en lång tid. Hon har haft många bra hästar genom åren, men det har nog inte alltid berott enbart på hästarna utan även på hennes fina arbete. Peace Corps är väl den allra bästa som hon fick ta hand om och den hästen var inte helt lätt att sköta, utan kunde vara besvärlig av sig, berättar Stig H.

Den sistnämnde hoppas nu att Sirocco ska få en bra fortsättning på Menhammar.
– Det är tufft att vara hästskötare och det kan nog vara skönt för henne att efter alla dessa år nu få en lite mindre belastning. Det är säkert ordning och reda dit hon kommer nu också, så Sirocco borde kunna trivas. Vi hade en avtackningsmiddag i lördags och det var trevligt, avslutar Stig H.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.