Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stig H: "Ska räknas med chans"

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Solvalla har fredagstävlingar med V65 där första start är klockan 12.45. Stig H Johansson har tre hästar till start inom dagens V65-omgång.

Publicerad:

I V65-4 startar Andover Tommy som kommer från seger i senaste starten och det var hästens första karriärseger. Den gången hade han bakspår bakom startbilen och ködes till ledningen efter ungefär halva loppet. Sedan blev segern säker.
– Andover Tommy var bra senast och allt verkar okej efteråt. Läget är lite svårt idag, men jag tror hästen kommer gå ungefär som senast. Löser det sig på vägen ska han ha lite chans, berättar Stig H Johansson på sin hemsida stigh.se.
Andover Tommy har spår tio bakom startbilen. Förutsättningarna har under förmiddagen underlättats något av att tre hästar med framspår blivit strukna.
I V65-5 har Stig H Johansson två hästar till start. Kimbee Dream är den ena. Hästen har vinnaren i Svenskt Trav Oaks 1999, Kimbee San, som mor. Kimbee Dream är favorit i V65-5. Inte så konstigt då hästen har två segrar på de tre senaste starterna och dessutom ett fint läge idag med spår tre bakom startbilen.
– Jag tycker han utvecklats på ett bra sätt och han känns fin i jobben. Hästen har ett bra läge idag som gör att han ska räknas med chans, säger Stig H Johansson på stigh.se.
I samma lopp har Stig H även Vogue la Marc till start och det femåriga stoet vann också i sin senaste start från ledning. Den här gången tror dock Stig H att det blir svårare för hästen att upprepa vinsten.
– Det var ett billigt lopp senast och nu har hon fått ett dåligt läge. Därmed är det svårt att tro på vinst och vi hoppas på en hygglig placering, berättar Stig H Johansson på stigh.se.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.