Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stipendium i Sandkvists minne

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Ett stipendium till minne av Joakim Sandkvist har instiftats. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Svensk Travsport instiftar ett stipendium till minne av den avlidne travtränaren Joakim Sandkvist.

Publicerad:

Halmstadtränaren Joakim Sandkvist avled 2014. Hans hjärta stannade under en motionstur och han blev endast 28 år gammal. Halmstadtravets tränarförening har kommit med förslaget om att upprätta ett stipendium i Joakim Sandkvist ära - något som nu kommer bli verklighet. 

Årligen kommer stipendiet att delas ut till en A-tränare, som högst får vara 35 år gammal. Stipendiet är på 50 000 kronor och kommer att delas ut för första gången under tävlingsdagen och minnesdagen för Joakim Sandkvist den 29 augusti på Halmstadtravet. Redan den 9 juli tillkännages vem stipendietagaren blir.
 
Representanter från Hamlstadtravet, deras tränarföreningen och Svensk Travsport kommer att sitta i en jury och bestämma vem som blir tilldelad stipendiet och det är även de som tillsammans bidrar med stipendiesumman. I år består juryn av Patrik Nygren (ordförande i Halmstads tränarförening), René Jensen (sportchef Halmstadtravet), Marika Eriksson (hästskötare) och Johan Lindberg (generalsekreterare Svensk Travsport).
 
– Det här är ett jättefint initiativ från Halmstads tränarförening och det kändes självklart för oss på Svensk Travsport att bidra och jag är stolt över att få vara med i juryn, säger Johan Lindberg i ett pressmeddelande.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.