Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnämnet lämnar Båth

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Daniel Wäjersten byter arbetsgivare från Svante Båth till Martin P Djuse. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Efter fem framgångsrika år hos Svante Båth väljer Daniel Wäjersten, 26 år att byta arbetsgivare till Martin P Djuse. Detta i ett led mot att bli egen proffstränare senare under det här året.

Publicerad:

Bergsåkerslärlingen Daniel Wäjersten är en av landets just nu mest lovande lärlingar som också ifjol slutförde proffstränarkursen. Efter fem år hos Svante Båth känner han sig snart mogen att prova de egna vingarna som A-tränare.
– Planen är att börja som proffs i slutet av det här året. Jag har funderat mycket på upplägget innan dess, men när Martin P Djuse frågade om jag var intresserad av att jobba 75-80 procent hos honom kändes det perfekt. Jag har i dagsläget redan tre egna hästar och hoppas förstås på fler allt eftersom. Jag vill också kunna tävla mer på luncherna på grannbanorna, vilket tjänsten hos Djuse ger mig mera möjlighet till.

Det var dock inget lätt beslut att ta för Daniel.
– Nej, jag har varit i över fem år hos Svante Båth och där fått väldigt fina möjligheter att utvecklas. Det blir konstigt att sluta där, men samtidigt känns det bra när jag nu tagit det här beslutet.

Daniel börjar arbetet hos Bergsåkerstränaren Martin P Djuse den 1 mars.
– Jag har berättat för Svante och han har förståelse för mitt beslut. När jag väl inleder den egna proffskarriären så blir det med Bergsåker som hemmabana. Jag behöver dock tid för att hitta ett ställe där jag kan hålla till med mina hästar.

Daniel Wäjersten hade sitt hittills bästa år under 2016 i avseende på inkörda pengar. Det blev 2.367.200 kronor och sammanlagt 24 segrar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.