Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnan missar Prix d'Amérique

Foto: Matilda Öhrman/Travronden
Twister Bi missar Prix d'Amérique. Foto: Matilda Öhrman/Travronden

Med tio dagar kvar till Prix d'Amérique tvingas ett av de stora namnen att lämna återbud. Twister Bi är fortfarande inte helt kurant efter lunginfektionen han ådrog sig tidigare i vintras.
– Vi vill inte ta några risker, särskilt inte i ett lopp som Prix d'Amérique, säger tränaren Jerry Riordan.

Publicerad:

Lunginfektionen upptäcktes efter Twister Bis femteplats i Prix Tenor de Baune på julaftonen. Sedan dess har sexåringen gått en kamp mot klockan för att hinna bli frisk i tid till vinterns stora drabbning, men nu kastar Jerry Riordan in handduken. Han vill inte riskera något med sin stjärna.
– Det är bättre med infektionen och han känns fin, men när veterinären tittade på honom i dag syntes en liten inflammation. Det betyder att han inte är 100 procent frisk och därför ska han inte starta.

I stället tar Riordan nu sikte på den skandinaviska storloppssäsongen med Twister Bi.
– Nu får han ta lite semester och sedan laddar vi om för våren. Det är det de klassiska loppen som finns med i planerna – Copenhagen Cup, Elitloppet och Oslo Grand Prix.

Trots återbudet finns Jerry Riordan ändå med som tränare i årets upplaga av Prix d'Amérique. Hans Ringostarr Treb är inkvalad tack vare tredjeplatsen i Prix du Bourbonnais i december. 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.