Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnan nobbar Sverige

Foto: JEANNIE KARLSSON
Franck Nivard säger nej till att köra Olympiatravet. Foto: JEANNIE KARLSSON

Franck Nivard nobbar finalen av Olympiatravet. Trots att tränaren Fabrice Souloy bekräftat för Åbytravets Jon Walter Pedersen att Nivard skulle köra Your Highness.
- Det är jättetråkigt. Det var lite av hela grejen att hon skulle köras av en fransk kusk, säger Jon Walter Pedersen.

Publicerad:
Nästa franska kusk att nobba Sverige är Franck Nivard. Tanken var att han skulle köra stoet Your Highness i finalen av Olympiatravet på Åby den 30 april. Det är en besviken sportchef i Jon Walter Pedersen som mottog beskedet.
- Jag fick reda på det av Björn Goop för någon dag sedan. Att det blir Björn som kommer att köra hästen i stället. Jag fick det bekräftat av tränaren att Franck Nivard skulle köra och det var lite av hela grejen. Att Your Highness skulle köras av en fransk kusk, säger Jon Walter Pedersen.
 
Just nu är tre hästar klara för finalen. Titelförsvaren B.B.S.Sugarlight, inbjudna Your Highness och inkvalade On Track Piraten är alla klara för loppet. Åbytravet hoppas också på att göra klart med ett helfranskt ekipage i slutet av veckan.
- Vi jobbar med två franska spår just nu och hoppas ha något klart antingen under torsdag eller fredag.
 
Vem är din drömhäst i loppet?
- Det vore självklart en dröm att få hit Nuncio, avslutar Jon Walter Pedersen.
 
- Mattias Holmgren
ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.