Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnloppet ska locka yngre

Foto: null
De som spelar Stjärnloppet kan sedan mycket väl bli sugen på ponnytrav.

Barn mellan sex och tolv år ska via den nya appen Stjärnloppet på ett lekfullt sätt kunna lära sig mera om travsport och även hästarnas skötsel och vardag.

Publicerad:

Svensk Travsport söker ständigt nya målgrupper. Stjärnloppet vänder sig alltså till de yngre och det är Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS), som står bakom den här nya app-lanseringen.
– Syftet med Stjärnloppet är att på ett innovativt sätt nå ut till en bredare målgrupp genom att synliggöra och tillgängliggöra travsporten och förhoppningsvis rekrytera fler till vår sport, säger Hanna Norring på Svensk Travsport, som arbetar med marknadsföring av Stjärnloppet.

Spelet Stjärnloppet är uppbyggd i fem olika nivåer och lämpar sig för barn mellan sex och tolv år. Det är stigande svårighetsgrad och varje nivå innehåller tre olika delar; en snirklig körbana, kortare kunskapsfilmer och ett quiz. Förhoppningsvis blir steget till travskolorna enklare för de som valt att engagera sig i Stjärnloppet.
– Äntligen kommer en app med trav som huvudfokus! Vi behöver bli bättre på att synliggöra travskolorna och på att visa att trav är så mycket mer än bara V75. Därför känns lanseringen av Stjärnloppet verkligen helt rätt i tiden eftersom appar i dag är en naturlig del av vår vardag, avslutar Hanna.

Stjärnloppet finns för både iOS och Android och laddas ner på App store och Google Play.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.