Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stockholms Stora Pris till Norge

Foto: Svensk Galopp
Foto: Svensk Galopp

Under dagen var det pompa och ståt på Bro Park. Invigningsdagen bjöd på mängder av bra prestationer på tävlingsbanan – mest imponerade Coprah.

Publicerad:

Stockholms Stora Pris har ridits sedan 1930. Då hette vinnaren St Hans, i år var det Coprah som drog det längsta strået. Tillsammans med Nelson de Souza blev det en utvändig resa i mitten av fältet, samtidigt som de hade storfavoriten Diplomat något hack framför sig. I sista sväng avancerade ekipaget, för att ta en vid sväng och attackera i ytterkanten av banan över upploppet. Nelson de Souza satt relativt lugn fram till mitten av upploppet då han började arbeta rejält med Coprah. Greppet om konkurrenterna kopplades strax före mål och det blev en halv längd i segermarginal innan det hela var klart. Det var hästens första seger sedan maj 2014 – en seger som var otroligt efterlängtad.
– Det här var någonting jag drömde om, men jag kan knappt fatta att drömmen faktiskt gått in. Nelson och hästen har fått tid att bli ett bra team och i dag visade de verkligen att det hårda arbetet lönat sig. Att jag kan leverera en klassisk vinnare till IKC Racing, som satsar otroligt hårt på galoppen, känns undernart, sade tränare Cathrine Erichsen efter segern som var värd 700.000 kronor.
Nelson de Souza var glad, men lugn efter storloppsegern. Han har ridit en hel del i Storbritannien och Brasilien innan han satsade på Skandinavisk galopp.
– Det känns jättebra och jag måste verkligen ta tillfället i akt och ge beröm till Bro Parks bana, den är kanon. Coprah är en underbar häst, om än lite svår att rida. I dag lugnade han däremot ner sig i mitten av loppet och det gjorde att han hade krafter kvar sista 500 meterna. Hårt arbete lönar sig i den här branschen, sade de Souza.
Bakom IKC Racing står Inge Knutsson som äger massvis av galopphästar, bland annat hos Johan Reuterskiöld och just Cathrine Erichsen. På sin födelsedag vann nu hans Coprah.
– Det här är det absolut största jag varit med om inom galoppen, det slår allt. Jag hade verkligen inte förväntat mig det här, men det var en glad överraskning på en underbar dag, sade Knutsson.
Tvåa slutade Wido Neuroths Amie Noire, trea blev Niels Petersens Icecapada. Storfavoriten Diplomat slutade femma för ridande Martin Harley.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.