Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stoderbyvinnaren förlorade

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Danska Stoderbyvinnaren Amulet startade i ett vanligt fyraåringslopp på Skive under fredagen. Inför loppet hade hon 13 segrar på 15 starter - men karriärens tredje plump kom att komma.

Publicerad:

Tillsammans med Birger Jörgensen inledde Peter Rasmussen-tränade stoet från spår nio. Värsta konkurrenten, Amalie Bork tog enkelt hand om ledningen från sitt innerspår.
1.400 meter från mål fick Amulet (e. Ens Snapshot) anfallsorder och hon landade i dödens efter en bit. In mot upploppet var Amulet slagen och istället var det ledarinnan som stack undan till säker seger på tiden 1.14,9/2.060 meter för körande Morten Friis. Tränar gör Villy Christensen och förstapriset uppgick till blyga 15.000 danska kronor. Det var Amalie Borks (e. Beaumont Hanover) 15:e seger i karriären.
Amulet slutade trea, men det var någonting som störde hästen denna fredag. Hon krängde en hel del i kurvorna och den rätta spänsten saknades.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.