Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stolpe ut för Svanstedt

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Två gånger om var Åke Svanstedt nära att vinna storlopp i USA på lördagen. Svensken fick dock ge sig i båda fallen.

Publicerad:

Lördagens största segercheckar delades ut på The Meadows som stod värd för finaler i Pennsylvania Sire Stakes för treåriga hästar. Åke Svanstedts hambohäst Marseille var storfavorit i hingstarnas och valackernas uppgörelse och ledde också till strax före mål.

Då tröt krafterna efter ett högt tempo i täten – tre fjärdedelar på 1.09,4 – och Svanstedt fick se sig passerad av invändige Capt Chaps Hanover (e. Explosive Matter). Ron Burkes häst vann på 1.10,9 och belönades med drygt 125.000 dollar.

I stoklassen blev det seger för Millies Possesion (e. Posses the Will) som spårade runt om på 1.10,7. Där slutade Svanstedts Personal Paradise fyra.

Atlanta vann Charlie Mill Memorial

Senare på lördagen kom Svanstedt till Scioto Downs i Ohio för att köra Plunge Blue Chip i Charlie Hill Memorial med 110.000 dollar till vinnaren. Några av Nordamerikas bästa äldre hästar fanns med bakom bilen och Anette Lorentzons Guardian Angel Ås spelades till favorit. Han fick dock nöja sig med fjärdeplatsen efter en tung löpning utvändigt om ledande Atlanta (e. Chapter Seven).

Fjolårets hambovinnare kördes tidigt till spets och såg ut att ha saken klar mitt på upploppet. Då kom luckan för Plunge Blue Chip som spurtade vasst på insidan, men som inte lyckades ta sig förbi. Atlanta var huvudet före i mål och vann på 1.09,5.

Två svenska segrar

På samma bana blev det sedan svensk seger genom Nancy Johanssons Manchego (e. Muscle Hill). Hon skar mållinjen på 1.10,1 och travade in 25.000 dollar till sina ägare.

Blågult i topp var det även i Yonkers där Anette Lorentzon tog ut svenskfödde Eye of a Tiger Ås (e. Chapter Seven). Femåringen segrade från spets på 1.11,6 och tog hem ett förstapris på 23.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.