Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stor dramatik i Derbyrevansch

På Mariendorf-banan i Berlin i Tyskland avgjordes en Derbyrevansch för fyraåringar under söndagen där Emma di Quattro var först i mål, men som en stund efter loppet blev diskvalificerad. Istället gick segern till Nileo och Josef Franzl.

Publicerad:

Loppet innehöll ettan, tvåan och trean i det tyska Derbyt förra året, Expo Express, Ewald F.Boko och Elton Attack, men alla dessa var utan chans mot Emma di Quattro (e. Ganymede - Lucy di Quattro).
Efter 1.07,5-tempo första 400 meterna tvingades Emma di Quattro överlåta ledningen till Paymybills Diamant och Robin Bakker. 500 kvar rundade Emma di Quattro till spets och försvann ifrån konkurrenterna med många längder. Kort efter loppet blev dock det fyraåriga stoet diskvalificerad. Anledningen var att Dennis Spangenberg körde snävt med Emma di Quattro och Paymybills fick en kort galopp och i sin tur störde Jamil Cortina till galopp.
Därför gick segern till Nileo (e. Jillis Joker - Ciessa) som efter en resa i tredje inner spurtade förbi Paymybills Diamant.
Conrad Lugauers Ewald F.Boko fick en resa som förstahäst i andraspår en bit ner och slutade fyra. Expo Express kom med en snabb attack från andra ytter 700 kvar, men stumnade redan mitt i sista sväng. Tomas Malmqvists Elton Attack galopperade i kön i sista sväng och blev diskvalificerad.
Nileo, som tränas och kördes till seger av Josef Franzl, tjänade 12.500 euro i detta lopp. Fyraåringen har aldrig varit sämre än tvåa på sina tolv starter, varav han segrat i tio.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.