Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storlopp fick lottas om - fel häst togs med från början

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Fyraåringstestet, som avgörs i Eksilstuna på onsdag med 300.000 kronor i förstapris, har lottats om och fått nytt utseende. I den första versionen togs Gross Weight felaktigt med i loppet så en stund senare, när felet upptäckts, valde man att göra om startlistan, ta med Party Boat Hanover istället för Gross Weight och lotta om loppet.

Publicerad:

I fyraåringstestet hade Stefan Melander anmält två hästar, Party Boat Hanover med 1.220 startpoäng och Gross Weight med 913 startpoäng.
En av de ordinarie hästarna i loppet, Lord Flax gick bort eftersom den skulle starta i Klass I-försöket i första hand. Därmed skulle Party Boat Hanover kommit med, men istället tog Eskilstuna med andra reserven Gross Weight.
Anledningen var att Stefan Melander på anmälningslistan skrivit att Party Boat Hanover var b-häst, alltså att den bara skulle starta i andra hand, endast om Gross Weight inte kom med i loppet.
I fyraåringstestet utgår transportbidrag enligt V75-lopp och till sådana propositioner får man inte lämna förbehåll för A/B-hästar.
Efter att felet upptäckts tog ST beslutet att göra om startlistan.
– Jag var i kontakt med Svensk Travsports sportchef Petter Johansson och konstaterade till att börja med att Eskilstuna gjorde fel som tog med Gross Weight i loppet. Eftersom inte spelet öppnats upp till loppet, inget gratisprogram eller banprogram gått i tryck så kunde vi rätta till felet genom att ta med Party Boat Hanover som var den som skulle vara med i loppet, säger Mattias Stenby på Svensk Travsport.
– Vi har lottat om loppet och det var en jäkla tur att Party Boat Hanover fick spår nio. Det är helt sjuk egentligen och när jag tryckte på knappen för spårlottning och hästarna kom ut i samma ordning så kändes det ändå skönt att inga hästar blev drabbade av nya spår, säger Stenby.
Förutom att en häst byttes ut mot en annan blev det också två kuskbyten. Björn Goop var uppsatt som kusk på Gross Weight på den första listan, men kör nu istället From Dust To Dawn. Ulf Ohlsson, som var uppsatt som kusk på From Dust To Dawn på första startlistan, kör nu istället Party Boat Hanover.
Så här blev då startlistan till Fyraåringstestet, V86-8, 2.640 auto:
1. Origo Tilly - Torbjörn Jansson
2. Valentino Strix - Jorma Kontio
3. From Dust To Dawn - Björn Goop
4. Cash Gamble - Per Lennartsson
5. Al Dente - Örjan Kihlström
6. Sorbet - Erik Adielsson
7. Buzz Mearas - Christoffer Eriksson
8. Onceforall Face - Kenneth Haugstad
9. Party Boat Hanover - Ulf Ohlsson
10. Explosive de Vie - Jim Oscarson

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.