Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storlopp på Jarlsberg får Grupp I-status

Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden
Sauveur tog hem Ulf Thoresen Grand International 2016. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden

Ulf Thoresens minneslöp, eller som det numera heter, Ulf Thoresen Grand International, får Grupp I-status från och med 2017.

Publicerad:

Det är tgn.no som kommer med nyheten. Tidigare är det endast Oslo Grand Prix som haft Grupp I-status i Norge, men numera blir det alltså två topplopp i det västra grannlandet.
– Jag hoppas att detta ökar intresset för loppet och att det lockar fler internationella stjärnor, säger Öystein Dale, vd på Jarlsberg travbana till tgn.no.
I och med den högre statusen kommer också prispengarna öka, men vad den slutgiltiga summan blir är ännu oklart.
– Premien kommer ökas, men DNT jobbar i detta nu med fördelning av prispengar för 2017 och det hela blir klart i januari. Det ska bli spännande att se vad vi kan tänkas få, avslutar Dale.
De fyra senaste åren har totala prissumman i loppet uppgått till en miljon norska kronor. 2016 var det Sauveur och Åke Lindblom som segrade.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.