Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storloppsfinalist till Pihlström: "I toppskick"

Foto: Hanold/ALN
Global Touchdown har tagit tre segrar på 23 starrter och tjänat 570.750 kronor. Foto: Hanold/ALN

Markus Pihlström har fått in ett spännande nyförvärv i stallet. Ägare hos Bergsåkertränaren har köpt välmeriterade fyraåringen Global Touchdown. 
- Jag hoppas att det ska vara en häst för de stora loppen i höst, säger Pihlström. 

Publicerad:

Chocolatier-sonen Global Touchdown har tränats under hela karriären hos Svante Båth och skördade fina framgångar som tvååring, med bland annat en andraplats i Breeders' Crown och en tredjeplats i Svampen. Under fjolåret hade han problem med travet, men hittade stilen igen efter en kastration på hösten. I år har det blivit en seger på sex starter och Global Touchdown syntes senast i ett kval till Kungapokalen där han galopperade bort sina chanser i sista sväng. 

Nu går fyraåringen från Solvalla och Båth till Bergsåker och Markus Pihlström. Jonas Almqvist har köpt Global Touchdown och i dagarna kom hästen till Pihlströms stall. 
– Det är en väldigt fin häst som visat att han kan tampas med kulltopparna och jag är jättenöjd över att ha fått in honom i träning. Han kom i toppskick från Båth och genomgick en veterinärundersökning igår utan anmärkningar under gårdagen, så nu kommer vi köra i gång med träningen direkt, säger Markus Pihlström.
– Vi tränar på ett lite annorlunda sätt än Båth med fokus på backträning istället för rakbana, och förhoppningsvis kan det ge effekt. 
Vilka är dina förhoppningar för honom denna säsong?
– Vi ska försöka få honom att växa en klass och jag hoppas att det ska vara en häst för de stora loppen i höst, säger Pihlström. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.