Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storm drabbade ”Lunden”

Foto: TR BILD
Cyber Lane från sin seger i Copenhagen Cup 2018 på Charlottenlund. Foto: TR BILD

Delar av taket på den gamla ”Konge-tribunen” på Charlottenlunds travbana har blåst av under nattens kraftiga stormväder.

Publicerad:

Den skadade byggnaden uppfördes 1910 och är vad vi i Sveriges betecknar som K-märkt.
– Stormen har verkligen tagit hårt på byggnaden. Delar av taket har blåst över på andra sidan travbanevägen och in i skogen. Nu ska försäkringsfolk värdera skadorna och vi kommer även vid ett styrelsemöte den 8 januari att gå igenom våra äldre byggnader på banan. Vi ska även kontrollera att inte huvudbyggnaden blivit skadad på något sätt, vilket det dock inte verkar som just nu. Men det gäller att vara helt säker på den saken, berättar Charlottenlunds direktör Michael Juul för travservice.dk.

Ingen människa eller häst kom till skada under stormnatten. Skadorna betyder inte heller något för träningskörning eller tävlingarna på ”Lunden”.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.