Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storsatsning i Boden

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
David Zimmer är travbanechef på Bodentravet. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Bodentravet gör ett flertal satsningar under 2018. Förutom mer prispengar i loppen blir det också mer fördelaktigt för hemmahästarna att starta på Bodentravet.

Publicerad:

Pokalåret är igång vilket märks på landets travbanor. Inte på minst på Bodentravet som gör ett flertal satsningar som gynnar travsporten i norr. Förutom att banans prispengar höjs med cirka 3,2 miljoner kronor under året kommer det också att bli billigare för hemmahästarna att starta på hemmaplan.
– Vi gör ett antal ändringar i år. Vi kommer att slopa gäststallhyran för hemmatränade hästar och förutom pengarna som kommer in från Pokalåret skjuter vi också in 500.000 kronor av egna medel i prispengar, säger David Zimmer, travbanechef på Bodentravet.

Förutom att gäststallhyran tas bort för Bodentränade hästar kommer anläggningsavgiften för alla licensinnnehavare att halveras från 1500 kronor till 750 kronor per år.
– Det är en punkt som jag fått in mycket synpunkter på. Jag får in mer synpunkter på att vi bör försöka få ned kostnaderna kontra att skjuta till mer prispengar och därför har vi valt den här vägen, säger David Zimmer.

Gällande prispengarna kommer Bodentravet att med start i april alltid ha ett lopp med 100.000 kronor till vinnaren per V64-dag.
– Vi vill ge hemmatränade hästar chansen att tävla om stora pengar på hemmaplan. Bor man i Boden har man inte samma möjlighet att delta i V75-cirkusen på samma sätt som många andra. Att vi väljer att göra det och dessutom sänka kostnaderna hoppas vi ska vara främjande för oss, säger David Zimmer.

Förändringen hoppas David Zimmer ska göra att det blir fler som plockar ut licens på Bodentravet.
– Vi hoppas att det blir fler som tar ut en licens vid Bodentravet då vi har ett uppdrag från ST enligt Pegasus 2020 att jobba med rekrytering. Att sänka kostander och ta bort trösklar för de som vi vill ha kvar i sporten och de vi vill ha in är en superprioriterad fråga.
 
Vad blev ert budgetresultat för 2017?
– Det är inte riktigt klart än, men det kommer att bli ett bra plusresultat.

Nyligen meddelande även Axevalla och Mantorp att de höjer prispengarna för 2018. Banorna skjuter inte till några egna pengar utan de kommer enbart från pokalårssatsningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.