Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storskräll av Tony Gio – besegrade Aubrion du Gers

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Tony Gio vann i första starten för nye tränaren Sébastien Guarato. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Efter 16 vinster i rad tog det stopp för Aubrion du Gers i finalen av Elitloppet. På lördagen var det tänkt att Jean-Michel Bazires världsstjärna skulle påbörja en ny segersvit, men valacken fick återigen nöja sig med en andraplats.

Publicerad:

Grupp II-löpningen Prix Chambon P bjöd nämligen på en ordentlig skräll – trots att det såg lovande ut för Aubrion du Gers i ingången till sista sväng. Då kördes elitloppstvåan fram utvändigt om ledande Traders som dessförinnan travade de första 1.350 meterna efter 1.11,5.

Bazire satte sig sedan till rätta i slutkurvan och när Traders galopperade vid upploppets början var Aubrion du Gers främst. Bakifrån spurtade dock Anzi des Liards och Tony Gio (e. Varenne) vasst. Särskilt den senare som tog sig i kapp och till slut också förbi kort före mål.

Den sjuårige italienaren vann på löpningsrekordet 1.11,7 över 2.850 meter i sin första start för Sébastian Guarato. Förstapriset var 45.000 euro och i sulkyn satt Éric Raffin. Tidigare i år har Tony Gio bland annat varit tvåa bakom Bélina Josselyn i Prix de Paris.

Aubrion du Gers höll till andrapriset och följdes närmast av Anzi des Liards. Django Riff slutade fyra och Cash Gamble femma. Övriga fyra hästar diskvalificerades.

Grupp II-dubbel för Raffin

Éric Raffin hade en lyckad dag på Vincennes och vann även det andra grupp II-loppet – Prix Louis Jariel för femåriga hästar. Där ryckte Raffin tidigt åt sig ett stort försprång med Eugenito du Noyer (e. Saxo de Vandel). En fräckis som gick hem.

För trots att favoriten Enino du Pommereux spurtade ursinnigt hann han aldrig i kapp den undflyende ledaren. Även här blev det nytt löpningsrekord: 1.10,4 över 2.175 meter. Eugenito du Noyer tränas av Jean-Michel Baudouin och belönades med 45.000 euro för segern.

Bazires nyförvärv vann direkt

I grupp III-loppet Prix d'Istres för treåriga ston var Jean-Michel Bazire däremot en vinnare. Hans nyförvärv Arnas Cam (e. Ready Cash) satte nosen främst i en häftig upploppsstrid med Gloria du Goutier.

Duellanterna lämnade övriga hästar med flera längder och kom båda i mål på 1.14,3 över 2.700 meter. Arnas Cams seger var värd 31.500 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.