Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stortalang till Paal

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Foto: LEIF NORBERG/ALN

Som fyraåring slog han konkurrenter som Daley Lovin och Spartan Kronos.
Efter det har han haft stora skadebekymmer.
Nu återfinns numera sexårige hingsten hos Wilhelm Paal.

Publicerad:

Det handlar om italienskfödde Sciacallo O.M, som inledde sin karriär i Tyskland som två- och treåring, för att sedan flytta till Sverige och Johan Untersteiner. Hästen tog fyra raka segrar i Halmstadtränarens regi, bland annat slog han Daley Lovin i ett lopp ingående i Solvallaserien. Det blev däremot inte mer än fem starter i Johan Untersteiners regi, innan hästen flyttades tillbaka till Tyskland. Väl där har Sciacallo O.M. haft massor av problem med skador, men nu är hästen på gång igen. Och det i tysksvenske Wilhelm Paals regi.
– Hästen kom till mig för drygt två månader sedan och när han väl kom var han väl inte i något kanonskick. Det har tagit ett bra tag att få till honom, men nu börjar det sakteliga bli bättre och bättre, säger Paal.
Några skadebekymmer har sexåringen efter Yankee Slide inte haft hos Halmstadtränaren.
– Jag vet givetvis om historiken och det gör att man tar det lite extra lugnt, framför allt med tanke på vilken fin häst det handlar om. Jag har tränat på ett bra tag och kommer fortsätta med det innan jag funderar på eventuell start.
Wilhelm Paal är väldigt rutinerad och har en mängd segrar i Holland, Tyskland och Italien. Ändå betyder det lite extra att få in en häst av Sciacallo O.M:s kaliber.
– Självklart är jag glad över att få in en så bra häst, verkligen. Han har visat sig duglig i riktigt bra sammanhang, men nu handlar det om att han ska hålla också. En bra häst har på tävlingsbanan att göra och inte på veterinärkliniken, så vi får hoppas att han får visa vad han går för.
När det kan bli aktuellt med start, återstår att se.
– Tar han åt sig av träningen likt han gör i dag, är väl en start två-tre månader bort, avslutar Paal.
Sciacallo O.M. har sju segrar på 15 starter. Han har tjänat 643.090 kronor och ståtar med rekordet 1.12,5/am.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.